Randaberg

Litt om oss

Stupeklubben i landsbyen Randaberg

Like utenfor Randaberg sentrum ligger svømmehallen som har huset stuping siden åpningen i 1986. Stupeklubben har hatt flere navn og startet som RIL - Stup videre til Randabergstuperne og nå Randaberg Stupe Klubb. Stupmiljøet i Randaberg har både vært stort og godt med utøvere som blant annet har tatt medaljer i EM og deltatt i VM.


I 2020 startet vi på ny og er nå en liten, men godu spennende og artig klubb som har foreløpig tre fantastiske instruktører som både har stupt på landslaget og er norgesmester. De har alle stupt for Randaberg klubber.

Klubben ble stiftet 18.01.2020 av ildsjeler i stupmiljøet som både har tilknyttning til Randaberg og Stavanger. De alle mente det var synd dersom stuping ikke skulle tilbys på et flott sted som Randaberg.

Trenerne

Kirill De Klerk

Instruktør stupskolen

Kirill De Klerk har drevet med stuping i flere år og stupte aktivt både i Kristiansand, Sola og Randaberg. 

Kirill har deltatt på landslaget og stupt blant annet i nordisk mesterskap. Her hjemme har han 4 norgesmester titler for junior.

Karl Inge Harestad

Instruktør stupskolen

Karl Inge Harestad er oppvokst og stupt i Randaberg. Han har tatt to junior medaljer i NM og en senior medalje i NM.

Kjetil Straum Vestvik

Instruktør stupskolen

Kjetil Straum Vestvik. Oppvokst på Randaberg og har stupt i Randaberg i flere år. Kjetil er tidligere landslagsstuper som her deltatt i nordisk. Han har også vært trener på landslaget.

Her hjemme har han 5 junior NM medaljer.

Hva kan vi tilby

Stupskolen 


Ler deg og stupe om det er for utfordre deg selv, ønsker og bli konkurranse stuper, ha det gøy eller alle kombinasjoner i ett som det har en tendens til og bli i stup.

Konkurranser


Det arrangeres konkurranser i Norge og i distriktet helt ned til nybegynnerklasser og oppvisningsklasser for de under 10 år. I 2021 vet vi at blant annet Stavanger skal arrangere en slik konkurranse og dette er noe vi har lyst til og satse mot. 

Trener/instruktør kurs 


Ønsker du og bli en ildsjel i klubben vår og kunne tenke deg og bidra litt på kanten. Norges Svømmeforbund har en rekke kurs alt fra nybegynner nivå til elite. Stupskole instruktør kurset kan anbefales.

Dommer kurs


Her finnes det to nasjonale nivåer. Kretsdommer og forbundsdommer. I tillegg så finnes det internasjonale nivåer hvor man kan bli tatt ut til og dømme i OL. Så her er spranget helt fra de aller minste til de aller beste.

Som kretsdommer kan man dømme i hele Norge utenom Norgesmesterskapene. Man har også anledning til og dømme i verden forøvrig utenom store mesterskap som EM, VM og OL.

Forbundsdommer gir deg mulighet til og dømme i NM utover det man kan som kretsdomer.